După ce s-a efectuat evaluarea clinică, ecocardiografică, și după identificarea plăcilor vulnerabile pe baza CCTA, se inițiază tratament medicamentos specific, maximal conform recomandarilor internaționale în vigoare. Acest tratament este menit să stabilizeze plăcile vulnerabile, dar să controleze de asemenea și factorii care pot accelera acest proces de acutizare a bolii coronariene ischemice, și de a crește calitatea vieții.
În cazul în care aceste leziuni prezintă un grad crescut de vulnerabilitate, acestea pot fi abordate mai agresiv, prin metode de tratament intervențional, prin implantarea stenturilor coronariene care au rolul de a sigila plăcile, prin restabilirea fluxului coronarian optim. Trebuie să menționez că această metodă este utilă nu doar în cazul pacienților nou diagnosticați cu boala coronariană, dar și pentru cei care au prezentat deja un eveniment coronarian acut.
Este un lucru bine cunoscut faptul că pacienții care au prezentat un eveniment coronarian sau cerebrovascular acut, se află la risc de a dezvolta alte evenimente acute în perioada următoare.
Unul dintre factorii resposabili pentru recurența sau repetarea acestor evenimente este reprezentat de leziunile aterosclerotice vulnerabile cu alte localizări decât cea a plăcii responsabile de infarctul miocardic acut. Prin evaluarea CCTA în urmărirea pacienților post-infarct se pot evalua leziunile asociate, precum și riscul de a dezvolta evenimente viitoare.
Average Rating