Pașii principali pentru a folosi tehnica 3D în cardiologie

Pașii principali pentru a folosi tehnica 3D în cardiologie

Read Time:1 Minute, 13 Second

În cardiologie, tehnologiile de 3D printing se pot referi la printarea unui model 3D a structurii cardiace pe baza unor date de imagistică medicală. În acest caz este vorba de computer-tomografia cardiacă. Evident, primul pas este obtinerea imaginilor medicale. Efectuăm o scanare CT a cordului, după care există procesul de segmentare a imaginii. Este un proces foarte complex pentru care este nevoie de colaborarea cu specialiștii în acest domeniu, specialiștii din facultățile tehnologice. Se obține un set de date 3D care este convertit într-un model 3D virtual. Ulterior, se obține generarea acestor modele 3D care se printează cu aceste imprimante. Printarea 3D este unul dintre cele mai recente progrese în domeniul imagisticii cardiace și reprezintă practic o printare 3D a imaginilor 3D achiziționate prin tehnici imagistice.

Spre deosebire de metodele tradiționale, imprimarea 3D este o tehnică de fabricație aditivă care creează obiecte tridimensionale prin construirea unor straturi succesive de materie primă, cum ar fi biomaterialele plastice și termosensibile. Abordările de imprimare 3D pot diferi în ceea ce privește modul în care straturile sunt depozitate și în tipul de materiale utilizate.

În concluzie, cardiologia intervențională se dezvoltă și se diversifică considerabil, iar anticiparea rămâne cheia procedurilor de succes. Modelele de imprimare 3D cu materiale care imită caracteristicile țesutului prin integrarea tuturor datelor anatomice individuale care influențează gestul intervențional și accesul de neegalat la testare și simulare a procedurilor înainte de realizarea lor in situ, va aduce probabil o îmbunătățire a îngrijirii medicale.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *