Cum se poate cuantifica riscul unui pacient cu boală coronariană ischemică?

Cum se poate cuantifica riscul unui pacient cu boală coronariană ischemică?

Read Time:56 Second

Predicția riscului la pacienții cu BCI, și la cei care au prezentat deja un eveniment coronarian acut este dependentă de o multitudine de factori care variază de la caracteristicile clinice ale pacientului, componenta ereditară, accesul la tratament și la măsurile de preventie, status nutrițional, status inflamator sistemic, caracteristicile calitative și cantitative ale leziunilor coronariene aterosclerotice, dar și factori asociați sistemului de sănătate, cum este prezența rețelelor de infarct miocardic – la a căror dezvoltare a avut o contribuție semnificativă Prof. Benedek Imre și respectiv colectivul medical din care fac și eu parte, dar și a posibilității de monitorizare în USTACC.

În absența instituirii de urgență a terapiilor de repefuzie miocardică, și de monitorizare optimă pot apărea o serie de complicații cu potential fatal. Totodata, IMA poate avea un impact negativ și asupra statusului economic, social si psihologic al pacienților care, înainte de evenimentul coronarian acut erau activi.

În consecință, inițierea unor strategii de prevenție a trecerii de la „pacient vulnerabil” la pacient cu infarct miocardic acut, ar determina nu numai diminuarea semnificativă a costurilor din sistemul de sănătate, dar și îmbunătățirea substanțială a calității vieții acestor pacienți.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *